DSC_2164.JPG

Składniki:

  • 200g niepalonej kaszy gryczanej (suchej)
  • 1 łyżka mąki gryczanej (opcjonalnie)
  • 80g kropelek czekoladowych (chocolate chips)
  • 2 banany
  • 2 łyżki masła migdałowego (lub orzechowego)
  • 50ml syropu z agawy (można zastąpić miodem lub syropem klonowym)
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Przygotowanie:

Zmiksuj banany na gładką masę. Dodaj syrop z agawy, masło migdałowe, kakao i kawę.

Wymieszaj kaszę z mąką. Dosyp chocolate chips.

Dodaj masę bananową i dobrze wymieszaj. Ciasto będzie bardzo lepkie.

Przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki 20cm x 20cm.

DSC_2139

DSC_2154

Piecz 17 minut w 180°C.

DSC_2166.JPG

Reklamy