DSC_0068

Składniki:

  • 150g mąki pełnoziarnistej
  • 50g kakao
  • 20g cukru kokosowego (lub brązowego)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 3 dojrzałe banany
  • 60g masła
  • 60ml oleju
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 60g orzechów włoskich
  • 50g chocolate chips

DSC_0053

Przygotowanie:

Przygotuj suche składniki: wymieszaj mąkę, cukier, kakao, sól i proszek do pieczenia.

Posiekaj orzechy. Wymieszaj z czekoladą –  chocolate chips.

DSC_0022.JPG

Masło roztop w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej.

Użyj malaksera, aby przygotować mokre składniki. Zmiksuj banany. Dodaj jajko, olej, masło i wanilię.

DSC_0020

DSC_0031

Połącz suche składniki z mokrymi za pomocą łopatki. Dodaj orzechy i chocolate chips.

DSC_0032

DSC_0037

Masę przełóż do blachy na brownie (u mnie 23cm x 23cm). Piecz 45 minut w 175°C.

DSC_0048

DSC_0056

DSC_0067

Reklamy