DSC_8344

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 50g ksylitolu
  • 80g syropu klonowego lub syropu z agawy lub kombinacja obu
  • 45g kakao
  • 70g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 80g kropelek czekoladowych (chocolate chips)

DSC_8348

Przygotowanie:

W misie malaksera lub blendera umieść awokado, cukier i syrop. Zmiksuj. Dodaj jajka i ekstrakt z wanilii. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj kakao, następnie mąkę, sól i sodę oczyszczoną. Zmiksuj.

 

Wsyp kropelki czekoladowe i wymieszaj. Przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (20cm x 20cm).

 

Piecz 25 minut w 170°C.

DSC_8327

DSC_8342

Reklamy