DSC_7733

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
  • 70ml syropu z agawy
  • 130g masła orzechowego (smooth)
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100g białej czekolady
  • łyżeczka ekstraktu z migdałów

DSC_7747

Przygotowanie:

Czekoladę posiekaj i odłóż.

Ciecierzycę opłukaj i zmiksuj na gładką masę.

DSC_7711

Przełóż do miski i dodaj resztę składników, oprócz czekolady. Dobrze wymieszaj. Alternatywnie wszystkie składniki (za wyjątkiem czekolady) umieść malakserze i zmiksuj.

DSC_7712.JPG

Do gładkiej masy dodaj kawałki czekolady.

DSC_7716

Przełóż do natłuszczonej blaszki (20cm x 20cm).

DSC_7720

Piecz 20-25 minut w 175°C. Odstaw do ostygnięcia.

DSC_7726DSC_7743

Reklamy