DSC_5746

Składniki:

  • 55g masła
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 140g puree z czerwonej soczewicy
  • 80g kakao
  • 200g ksylitolu (lub cukru)
  • 3 jajka
  • 60g mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 65g mąki pszennej tortowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 100g kropelek czekoladowych „chocolate chips”

DSC_7423

Przygotowanie:

Masło roztop w mikrofalówce. Gdy ostygnie dodaj jogurt i jajka. Dobrze wymieszaj. Dodaj puree z soczewicy (ugotowaną soczewicę zmiksuj blenderem).

W dużej misce wymieszaj mąki, ksylitol, kakao i sól. Dodaj mokre składniki i wymieszaj, aby wszystkie się połączyły. Nie mieszaj zbyt długo. Dodaj kropelki czekoladowe.

Piecz 30 minut w 175°C.

DSC_5798

Reklamy