DSC_7509

Składniki:

  • 200g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 3 dojrzałe banany
  • 50g miodu
  • 1 łyżka mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 150g gęstego jogurtu
  • 100g kropelek czekoladowych (chocolate chips)

DSC_7494

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z solą i sodą. Odstaw.

Banany zmiksuj z miodem na gładką masę. Dodaj mleko, jajko, olej kokosowy i jogurt. Zmiksuj. Całość dodaj do mąki i szybko wymieszaj, aby składniki się połączyły. Nie mieszaj zbyt długo. Dodaj kropelki czekoladowe.

 

Formę na muffinki spryskaj baking spray (lub posmaruj olejem). Nie używaj papilotek – muffinki przykleją się do papieru, a z natłuszczonej formy wyjmiesz je bez problemu. Alternatywnie możesz użyć foremek silikonowych.

DSC_7516

Piecz 20-25 minut w 170°C.

DSC_7496

DSC_7514

Reklamy