DSC_5457

Składniki na spód:

  • 200g mąki pszennej tortowej
  • 125g margaryny
  • 1 żółtko
  • 100g ksylitolu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki jogurtu

Składniki na masę serową:

  • 4 jajka
  • 750g sera twarogowego (u mnie Twaróg President, 4% tłuszczu)
  • 1oog miękkiego masła
  • 50g mąki ziemniaczanej
  • 150g erytrolu (można użyć ksylitol lub cukier)
  • 250g przekrojonych na pół truskawek

DSC_5436

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na spód umieść w malakserze i zmiksuj. Odłóż 1/4 ciasta na kruszonkę, resztą wyłóż tortownicę. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut.

DSC_5407

Przygotuj masę serową. Masło utrzyj z jajkami i erytrolem. Dodaj ser i mąkę ziemniaczaną. Ubij na gładką masę.

 

Spód piecz przez 10 minut w 200°C.

Wylej masę serową na podpieczony spód. Ułóż truskawki. Posyp resztą ciasta.

Piecz 20 minut w 180°C. Obniż temperaturę do 160°C i piecz sernik przez kolejne 40 minut.

DSC_5430

Gdy sernik ostygnie, wstaw na kilka godzin do lodówki.

DSC_5439

Reklamy