DSC_5570

Składniki (na ok. 40 mini muffinek):

  • 250g mąki
  • 150g ksylitolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 110g masła, roztopionego
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 2 jajka
  • 170ml mleka

DSC_5568

Przygotowanie:

Masło roztop w mikrofalówce. Do gorącego dodaj kakao i kawę rozpuszczalną. Dobrze wymieszaj. Zostaw do ostygnięcia.

W dużej misce wymieszaj mąkę, ksylitol, sól i proszek do pieczenia.

Do chłodnej masy kakaowej wlej mleko i wbij jajka. Wymieszaj trzepaczką. Całość przelej do suchych składników i dobrze wymieszaj. Masę przelej do foremek do mini muffinek.

DSC_5565

Piecz 10 minut w 190°C.

DSC_5575

Reklamy