DSC_5560.JPG

Składniki:

  • 160g mąki pszennej tortowej
  • 120g płatków owsianych
  • 20g płatków kukurydzianych (u mnie pełnoziarniste)
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 30g cukru kokosowego
  • 85g roztopionego masła
  • 60g syropu klonowego
  • 400g pokrojonych truskawek
  • 1 łyżka cukru kokosowego

DSC_5561.JPG

Przygotowanie:

Pokrojone truskawki wymieszaj z cukrem kokosowym.

DSC_5492

Wymieszaj mąkę, płatki owsiane, kukurydziane, cynamon i cukier kokosowy. Wymieszaj roztopione masło z syropem klonowym. Całość wlej do suchych składników i dobrze wymieszaj.

DSC_5491

Blaszkę do brownie (20cm x 20cm) wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż 3/4 ciasta i dobrze dociśnij.

DSC_5495

Na ciasto wyłóż truskawki.

DSC_5498

Posyp resztą ciasta.

DSC_5501

Piecz przez 35 minut w 175°C.

DSC_5542

Z wyciągnięciem ciasta z blaszki zaczekaj, aż ciasto ostygnie.

DSC_5557

DSC_5552

 

Reklamy