DSC_4908

Składniki:

  • 75g masła (roztopionego)
  • 2 duże dojrzałe banany
  • 70g ksylitolu (można zastąpić cukrem)
  • 1 jajko, lekko roztrzepane
  • 50g posiekanych orzechów włoskich
  • 190g mąki
  • łyżka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 80g kropelek czekoladowych (chocolate chips)

Przygotowanie:

Zmiksuj banany na gładką masę. Dodaj roztopione masło i dobrze wymieszaj. Dodaj ksylitol, jajko, ekstrakt z wanilii i wymieszaj. Dodaj mąkę z solą i sodą oczyszczoną.

Wsyp kropelki czekoladowe i orzechy.

Całość przełóż do natłuszczonej blaszki (20cm x 20cm). Piecz 45-50 minut w 170°C.

DSC_4911DSC_4944

Reklamy