dsc_4525

Składniki:

  • 2 jajka
  • 210g startej marchewki (u mnie pulpa po zrobieniu soku)
  • 80g posiekanych orzechów włoskich
  • 70g cukru kokosowego
  • 70g ksylitolu
  • 180g mąki
  • 180ml oleju
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Wymieszaj trzepaczką jajka, olej, cukier i ksylitol. Dodaj proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Wymieszaj. Mieszając dodawaj mąkę. Dodaj marchewkę i orzechy i wymieszaj łyżką lub łopatką.

Całość przełóż do wysmarowanej olejem (u mnie spray do natłuszczania blach) blachy 20cm x 20cm.

Piecz 35 minut w 175°C.

dsc_4525

Reklamy