dsc_4429

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
  • 75g ksylitolu
  • 35g kakao
  • 60g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 75ml oleju
  • 125ml mleczka kokosowego (u mnie „light”)
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 50g orzechów włoskich (opcjonalne)

dsc_4432

Przygotowanie:

Kaszę upraż na suchej patelni, a potem gotuj w lekko osolonej wodzie ok. 20 minut. Ostudź.

Czekoladę roztop w mikrofalówce lub kąpieli wodnej.

Orzechy posiekaj i upraż na patelni.

Kaszę, ksylitol, kakao, sodę, sól, jajka, olej, mleczko kokosowe i wanilię zmiksuj w malakserze lub blenderze. Dodaj roztopioną czekoladę.

dsc_4416

Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (20cm x 20cm). Posyp orzechami laskowymi.

dsc_4421

Piecz 30 minut w 180°C.

dsc_4427

Reklamy