dsc_4316

Składniki:

  • 100g mlecznej czekolady
  • 170g gorzkiej czekolady
  • 250g masła orzechowego
  • 170g miodu
  • 55g masła
  • 1,5 kubka płatków owsianych (ok. 140g)
  • 1,5 kubka wiórków kokosowych (ok. 90-100g)
  • 1 kubek posiekanych orzechów włoskich (ok 125g)

 

Przygotowanie:

Do miski (musi nadawać się do kuchenki mikrofalowej) włóż czekoladę, masło orzechowe, miód u masło. Rozpuść w mikrofali (2 minuty) i wymieszaj porządnie, aby cała czekolada się rozpuściła, a wszystkie składniki połączyły w gładką masę.

W drugiej misce wymieszaj suche składniki – płatki owsiane, kokos i orzechy.

dsc_4299

Zalej masą czekoladową i dobrze wymieszaj.

Całość przełóż do wyłożonej pergaminem blachy 20cm x 20cm. Wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.

Jeśli nie posiadasz kuchenki mikrofalowej, mokre składniki rozpuść w kąpieli wodnej.

dsc_4323

Reklamy