dsc_3850

Składniki:

  • puszka czarnej fasoli (ok. 250g po odsączeniu), wypłukana
  • 2 łyżki kakao
  • 50g płatków owsianych
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 85ml syropu klonowego lub miodu
  • 1 łyżeczka stewii (do smaku)
  • 60ml oleju (kokosowego lub innego)
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100-150g kropelek czekoladowych (chocolate chips)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki oprócz kropelek czekoladowych umieść w malakserze i zmiksuj na gładko.

dsc_3836

dsc_3839

Dodaj kropelki czekoladowe i wymieszaj. Przelej do natłuszczonej blachy (typowa amerykańska do brownies 8 cali na 8 cali, ok. 20cm x 20cm). Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 175° na 15-18 minut. Wystudź, wstaw do lodówki, aby stwardniały.

dsc_3843

dsc_3847

Reklamy