Składniki na 3 porcje:

20g quinoa
2 rzodkiewki
85g obranej cukinii
100g kalafiora
25g świeżego ogórka
50g marchewki
ząbek czosnku
świeża kolendra i koperek
kilka ziarenek białego pieprzu i kminu rzymskiego
łyżeczka oliwy z oliwek
10g mięsa mielonego na porcję

Przygotowanie:

Komosę ryżową (quinoa) płukamy i gotujemy w pojemniku Babycook pasta rice cooker. Do pojemnika wsypujemy komosę i dolewamy 50ml wody. Nie solimy. Do Babycook wlewamy wodę – poziom 3.

q

Gotujemy wszystkie warzywa w Babycook – poziom wody 3. Do pojemnika dodajemy ząbek czosnku, kolendrę oraz pojemniczek na przyprawy, do którego wkładamy kilka ziarenek białego pieprzu i kminu rzymskiego. Wody z gotowania nie odlewamy.

Do pojemnika Babycook (razem z płynem pozostałym po gotowaniu) wsypujemy wszystkie warzywa i kolendrę. Ziarenka przypraw wyrzucamy. Blendujemy warzywa. Dodajemy oliwę z oliwek. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dolewamy przegotowaną wodę. Na miseczkę nakładamy porcję komosy, 10g mięska mielonego i porcję sosu. Posypujemy świeżym koperkiem.

q3

Reklamy