Składniki:

30g kaszy jaglanej ekologicznej
100g mrożonej marchewki
30g mrożonej fasolki szparagowej
30g mrożonego groszku
30g mrożonej dyni
listki świeżej bazylii
kilka ziarenek białego pieprzu i kminu rzymskiego

łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną gotujemy w pojemniku Babycook pasta rice cooker. Do pojemnika wsypujemy wypłukaną 30g kaszy i dolewamy 50ml wody. Nie solimy. Do Babycook wlewamy wodę – poziom 3. Gotujemy.

Gotujemy warzywa w Babycook – poziom wody 3. Do pojemnika oprócz mrożonych warzyw dodajemy bazylię oraz pojemniczek na przyprawy, do którego wkładamy kilka ziarenek białego pieprzu i kminu rzymskiego. Wody z gotowania nie odlewamy.

Do pojemnika Babycook (razem z płynem pozostałym po gotowaniu) wsypujemy warzywa i bazylię. Ziarenka przypraw wyrzucamy. Blendujemy warzywa. Dodajemy oliwę z oliwek i kaszę jaglaną i blendujemy ponownie (do konsystencji jaką chcemy otrzymać, dopasowanej do wieku dziecka). Jeśli jest taka potrzeba, rozrzedzamy danie dodając przegotowaną wodę.

6 (1)

Reklamy